geromy nieuws

Alles met betrekking tot nieuwe dozen, decals en aftermarket materiaal
Bertvdm
Berichten: 2853
Lid geworden op: 16 mei 2009, 21:06

geromy nieuws

Bericht door Bertvdm » 13 mar 2013, 17:00

Martin PBM-5A Mariner

Afbeelding

Dit boek van oud-marinevlieger en historicus Kees Leebeek is geschreven op basis van authentieke bronnen en interviews met nog in leven zijnde bemanningsleden die dienden in Nederlands Nieuw Guinea in de periode van 1950-1960. De primitieve omstandigheden ter plekke vormden het levensechte decor waarin het loyale en plichtsgetrouwe marinepersoneel onder vaak moeilijke omstandigheden en ver verwijderd van huis en haard met deze grote amfibische vliegboten haar bijdrage leverde aan de verdediging van Nederlands Nieuw Guinea.
Aan de hand van een aantal ernstige ongevallen - waarbij helaas tweeëndertig slachtoffers vielen en acht Mariners verloren gingen - vertelt dit boek niet alleen het e c h t e verhaal over deze rampen maar geeft het ook een unieke en onthullende blik achter de schermen bij de Koninklijke Marine

De Commandeur b.d. drs. Kees Leebeek (1944) heeft na de middelbare school enige jaren gevaren als koopvaardijofficier en werd in 1967 als dienstplichtig officier ingelijfd bij de Koninklijke Marine. Daar koos hij voor een functie als vlieger/waarnemer bij de marineluchtvaartdienst. Na vele operationele vliegende plaatsingen ondermeer op de Grumman S2F-Tracker, de Breguet Atlantic en de P3C Orion ging hij - na het volgen van de Hogere en Krijgskundige vorming - het bestuurlijke circuit in. Hij was commandant van de vliegtuigsquadrons 2 en 320 en later commandant van de groep maritieme patrouillevliegtuigen te Valkenburg. Zijn marineloopbaan werd in mei 2000 afgesloten in de functie van vlagofficier marineluchtvaartdienst, tevens souschef operatieën van de Koninklijke Marine. Na zijn leeftijdsontslag studeerde hij geschiedenis aan de universiteit van Leiden. Hij is getrouwd en heeft twee dochters en een zoon en zes kleinkinderen.
Het boek is vanaf vandaag te bestellen in de webshop
....................................................
Uitgever : Geromy BV
Prijs : ├óÔÇÜ┬¼ 42,95


________________________________________

Vernieuwde website
Wij hebben onze website geheel vernieuwd en uitgebreid. Naast algemene informatie over de Nederlandse luchtvaartgeschiedenis kunt u nu snel, eenvoudig en veilig bestellen in onze webshop.

Ga naar boven

________________________________________
Wij zien uw bezoek aan onze website graag tegemoet.
Met vriendelijke groeten,

Uitgeverij Geromy B.V.
Gageldijk 83
3602 AJ Maarssen
Telefoon: 030-2617221
Fax: 030-2618467
info@geromybv.nl
"Proper Planning Prevents Poor Performance"

Plaats reactie