forum regels

Alles wat je wilt weten over de werking het forum!
72$chaal48
Site Admin
Berichten: 31
Lid geworden op: 15 mei 2009, 14:07

forum regels

Bericht door 72$chaal48 » 15 mei 2009, 15:33

Beste forumbezoeker,

Om de gang van zaken in dit "Op schaal" forum onderwerp gestructureerd te houden even de volgende basisregels:

*Geen grievende, discriminerende, Godlasterende of pornografische getinte opmerkingen cq afbeeldingen. Evenmin Spam dan wel verwijzingen naar niet ter zake doende websites en het gebruik van de zogenaamde MSN, SMS, Chat taalafkortingen, uitgezonderd de algemeen gebruikte en bekende afkortingen welke opgenomen zijn in een standaard Nederlands woordenboek.

*Alleen topic gerelateerde teksten worden toegestaan, bij afwijking van dit wordt aan U/jij een PB toegestuurd, bij meerdere waarschuwingen kan dit resulteren in een tijdelijke dan wel permanente ban.

*In het Praathoek gedeelte is er meer vrijheid, maar ook daar geldt de eerste opmerking indien een topic uit de hand dreigt te lopen, dit is aan de moderators te beslissen, maar hierbij geldt dus opmerking 2.

*Alle geplaatste berichten worden op vrijwillige basis geplaatst en worden niet verwijderd indien het verzoek daartoe wordt ingediend, tenzij deze berichten van grievende, beledigende of aangezien kunnen worden tot uitlokking.

*Gezien de aard van het forum en de hobby is kritiek geven op elkaars werk aan de orde van de dag. Er is niks mis mee. Maar ga elkaars werk niet afkraken en breng kritiek positief en opbouwend. We zijn op dit forum om van elkaar te leren, niet om elkaars werk af te kraken.
Accepteer deze opbouwende kritiek dan ook als zodanig. Zijn bij twijfel over de oprechtheid van de gemaakte kritiek via pb een moderator in om een objectief oordeel hierover te krijgen, maar ga het niet openbaar aanvechten door middel van postings. Dit leidt tot verwijdering van de posting en kan bij herhaling leiden tot een waarschuwing dan wel een ban voor bepaalde tijd van het forum.

* Indien een buitenlandse gast een bericht plaatst, gelieve hier in de Engelse taal op te reageren.

* Vermeld bij gebruik van foto's van derden altijd de bronvermelding en/of vraag de "eigenaar" van de foto om toestemming voor plaatsing.
Derhalve gebeurt het plaatsen van foto's van derden op eigen risico wanneer het copyright in gedrang komt. M.a.w. "Opschaal.net" is niet aansprakelijk voor de gevolgen die voortvloeien door het oneigenlijk zonder toestemming plaatsen van foto's van derden.

* Af en toe worden op "Opschaal.net " spamberichten geplaatst. Deze goedkope manier (letterlijk en figuurlijk) van reclame maken is uiteraard niet toegestaan. Tref je echter toch zo'n bericht aan, negeer het dan en waarschuw het beheer.

* De gebruikersnaam is de naam die je kiest om te communiceren op onze website. Je gebruikersnaam is uniek. Denk er goed over na, het is niet mogelijk deze te wijzigen. Echter, indien er een goede reden is deze te wijzigen, stuur dan een bericht met motivatie naar ├â┬®├â┬®n van de moderatoren. Opschaal.net behoudt zich het recht de aanvraag zonder opgaaf van reden te weigeren.
"Opschaal.net" behoudt zich het recht voor bepaalde gebruikersnamen te weren dan wel te wijzigen.


* Het is niet toegestaan om meerdere accounts (zogenaamde schaduw accounts) aan te maken op het forum. Aan 1 account heb je voldoende om volledig van het forum te genieten. Mocht er iets niet kloppen aan jouw account, neem dan contact op met een van de moderators.


* Het Modteam en Admins zijn gerechtigd en bevoegd om forum-handelingen te verrichten zoals onder andere het verplaatsen en verwijderen van topics zonder opgave van reden. Dit wordt echter alleen uitgevoerd indien er in strijd met de forumregels is/wordt gehandeld

* Voor de rest mag er alles, in het kader van dit forum, geplaatst worden en bediscussieerd worden.

* Daarnaast gebruiken vele leden een onderschrift bij hun reacties op het forum. Om die onderschriftenin goede banen te leiden hebben we de volgende paar regels opgesteld. Zo wordt het niet te druk en blijven de onderwerpen goed leesbaar.

1. Onderschrift zonder afbeeldingen:
- max 2 regels tekst
- een lege regel geldt ook als tekstregel
- lettergrootte niet groter dan "normaal"Het moderatorteam.

Plaats reactie